Waarde europallet

Waarde europallet en statiegeld europallets afhankelijk van kwaliteit

Europallets zijn ruilpallets.  Het klinkt logisch, maar ze zijn eigendom van diegene die ze bezit. Volle, beladen europallets worden geruild bij aflevering tegen lege pallets. Als er niet geruild kan worden moet er op andere wijze vervangende pallets geregeld worden, eventueel later. Als europallets niet geruild kunnen worden ontstaat een palletschuld, die voldaan moet worden. Welke waarde europallets hebben wordt dus vooral bepaald door de vervangingswaarde.

Zit er op europallets statiegeld?

Min of meer. Dat veel mensen denken dat op europallets statiegeld zit, komt doordat ze horen bij het Europese EPAL ruil systeem. Statiegeld wordt meestal gevraagd door een centrale beheerder, zoals bijvoorbeeld bij kratten. Maar EPAL  is geen beheerder die zelf eigenaar is. Statiegeld is dus vooral een kwestie van afspraken tussen bedrijven onderling. De statiegeldwaarde van europallet wordt wel eens gesteld op ca. €10,-. Dit is echter vooral een administratieve waarde, bijvoorbeeld om de pallets op de balans te zetten. De werkelijke waarde van europallets is de vervangingswaarde. En die kan fluctueren en dus afwijken van de statiegeldwaarde. Een goede plek om de actuele waarde na te gaan is 123pallets.nl, waar zowel nieuwe als gebruikte europallets aangeboden worden, met duidelijke dagprijzen. Voor een plastic Euro Pallet kunnen weer afwijkende afspraken gelden, evenals voor houtvezel pallets.

Europallets inleveren

U kunt europallets inleveren als u er teveel heeft. Dat kan eenvoudig door ze mee te geven aan transporteurs naar leveranciers waar u een ‘palletschuld’ heeft. Als u dan nog steeds pallets over heeft kunt u deze europallets inleveren bij een lokale palletboer. Veel gemakkelijker is het natuurlijk om gebruik te maken van de ophaaldienst palletsophalen.nl. Welke waarde europallet s hebben wordt ook bepaald door de kwaliteit: kapotte europallets moeten gerepareerd worden voor hergebruik en zijn dus minder waard dan hele. Blanke, mooie pallets zijn weer meer waard dan grijze, grauwe.

Laat uw pallets ophalen

Heeft u europallets over en u wilt er van af? Vanaf 60 stuks kunt u ze laten ophalen. Vul het formulier in en u kunt binnen enkele dagen uw overtollige europallets inleveren, eenvoudig en tegen een goede prijs.

Ja, kom mijn pallets ophalen!